A wellness, mint iparág


Egészségesebb életmód, egészségesebb jövő! Mostanában sokat hallani, olvasni, néha túl egyoldalú értelmezésben, erről az új keletű kifejezésről, amely szabad fordításban a “jó-lét” jelentéssel bír. Valóságban azonban válasz korunk stresszes, rohanással, mesterséges élelmiszer-kiegészítőkkel, silány ételekkel teli, mozgás és örömszegény életünkre.
Wellness tudatos törekvés az egészség megőrzésére, az életminőség javítására. Magába foglalja a fittséget, a szépséget, a helyes táplálkozást, a külső és belső harmóniát, és az egészséges életformát. Mivel a világ egyre egészségtudatosabb lesz, így tartós életformáról kell beszélni. Egyre többen vannak akik igyekeznek wellness életmódot folytatni.
Wellness életmód gyakorlásával elkerülhetők az olyan civilizációs betegségek, mint az infarktus, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, továbbá megelőzhetők a szív- és érrendszeri és vagy mozgásszervi megbetegedések.
Az “anti-aging” vagyis a minőségi élet fenntartásának és az öregedési folyamatok késleltetésének igénye társadalmunkban is egyre inkább előtérbe kerül. Korosztálytól és nemtől függetlenül mindenkinek javasolt a wellness életmód, aki arra vágyik, hogy sok-sok éven keresztül jól érezze magát bőrében.
Wellness, mint iparág óriási lendülettel fejlődik, amely kiszolgálni hívatott az egészségtudatos életmódot folytató lakosság egyre növekvő hányadát.

Amerikában és Nyugat-Európában a wellness a gazdaság egyik hajtómotorja. Hazánkban a wellness jellegű életmód térhódítása az elkövetkezendő években tovább nő, ezt bizonyítja a szépségipar, fittness, reform- táplálkozás a SPA- és wellnessközpontok területén történő fejlődés is. A jövőben igen nagy szükség van jól képzett wellness szakemberekre.
Napjainkban egyre több orvos és az egészségügyben dolgozók közül is számosan kezdenek rájönni arra, hogy korunk betegséginek nagy része a helytelen életmódnak (túlevés – elhízás, kevés testmozgás, stressz) a következménye. Szemléletmódunk megváltoztatására van szükség! A megoldást nem a tünetek kezelése, hanem a megelőzés fogja jelenteni.
A megoldás nem lehet más mint az, hogy előtérbe kell kerülnie a megelőzést elősegítő, tájékoztató, felvilágosító, motiváló tevékenységnek.
A termékskála meglehetősen széles, és folyamatosan bővül. Ide tartoznak a különféle étrendkiegészítők, vitamin- és ásványi anyag tartalmú készítmények, funkcionális élelmiszerek, táplálékkiegészítők (italporok, “csokoládés – fehérjetartalmú tápanyag – szeletek”), sportolók által fogyasztott teljesítménynövelő készítmények, tabletták, vagy akár a rendszeres testmozgást elősegítő fitness gépek.
A szolgáltatások skáláján, amely úgyszintén folyamatosan gyarapodik az alábbiak találhatók: wellness- és fitness klubok, wellness panziók, szoláriumok, szaunák, egyéb sportolási lehetőségeket kínáló szolgáltatások, de – külföldön – már igénybe vehetők az egészségbiztosítás sajátos, wellness alapelvekre épülő formái is.
A különféle étrend-kiegészítő készítmények folyamatosan bővülő választékában egyre nehezebb a számunkra legmegfelelőbb terméket megtalálni. A fogyasztók elsősorban az újságcikkekből, reklámokból és ezeknek a termékeknek a közvetlen személyes értékesítésével foglalkozóktól kapott információkból tudnak tájékozódni. Jelenleg ugyanis sem az orvosok, sem a gyógyszerészek többségét nem érdekli ez a témakör, így ezen a téren ők nem tudnak tanácsot adni…
“Ha az orvosok nem lesznek táplálkozási szakértők, akkor a táplálkozási szakértők lesznek az új orvosok” (Thomas Edison)
Az előrejelzések szerint ez a gyorsan növekedő, új iparág olyan perspektívának néz elé, hogy 10 éven belül az árbevétele elérheti akár az élelmiszeripar teljesítményének is a nagyságrendjét. Az egyéni igényeket figyelembe vevő, személyes tanácsadásra kiváló lehetőséget adva, remek jövedelemszerzési forrásként szolgálhat, a lakosság ez iránt érdeklődő képviselői számára.

Amennyiben szeretne egy éppen most kibontakozó ágazatnak jeles képviselője lenni, szeretne sok embert megismerni, új kapcsolatokra szert tenni, segíteni másoknak fittségük és vitalitásuk érdekében és szeretne extra jövedelemre szert tenni, akkor legyen a WellStar vitalitási tanácsadója és első lépésként regisztráljon a Webstarba!

Regisztráció a Webstarba!

A linkre kattintva vagy a REGISZTRÁCIÓ MENÜ segítségével a WebStar oldalára kerül ahol ki kell töltenie a regisztrációt. Ezután a megadott e-mail címére kap egy levelet. Ez tartalmazza azt a 6 jegyű kódot, amit jelszóként, az első belépésnél kell használnia. Ezt a jelszót belépés után megváltoztathatja. Ezután Laura elkalauzolja Önt a Webstarban.

Szóljon hozzá