Egyre kevesebb vitális anyag


Az élelmiszerek vitális anyag tartalma drasztikusan lecsökkent az utóbbi 50 évben. Ennek kiváltó okai a fokozott ipari termelés, „minél többet, gyorsabban és olcsóbban termelni”, melynek következtében a földek elsavasodtak és kimerültek, a zöldségekben és gyümölcsökben ezért egyre kevesebb a vitális anyag.
Hallott már  arról, hogy a betegségek 80 %-a hiánybetegség?
Miért ?

A válasz egyszerűbb, mint gondolná: a pultokon lévő gyümölcsöknek, zöldségeknek, a külleme tetszetősebb, mint korábban, de drámaian lecsökkent az ásványi anyag- és vitamintartalmuk az elmúlt 20 év során. Már már szinte népbetegségnek mondható a vitaminhiány.
Hol van már a kicsi, de cukor nélkül is édes eper? A szerencséseknél odahaza vagy a kiskertekben még megterem, de a városi üzletek polcain már nem lelhetünk rá. Napjainkban sajnos génkezelt zöldségektől, gyümölcsöktől roskadoznak az áruházak polcai, amelyeknek már nem túl sok köze van az anyaföldhöz, melyeket kőzetgyapotban vagy kémcsövekben lévő tápoldatban nevelnek.
Félig zöld állapotban szedik le őket és érlelő gáz veszi át a napfény szerepét. Ezek a kényszerérlelt zöldségek, gyümölcsök nagyon kevés vitális anyagot tartalmaznak, de annál több műtrágyát, permetszert, amelyek fogyasztása révén  szervezetünk a elsavasodás útjára lép.
A nagymértékű vitálanyag-csökkenés folytán sejtszinten éhezünk, sejtjeink nem jutnak hozzá a fontos éltető tápanyagokhoz.
Gondolt Ön arra, hogy minden falattal mesterséges színezékek, adalékanyagok tömkelegét juttatjuk be nap mint nap a szervezetünkbe?
Elkerülni sem tudjuk, hiszen szinte valamennyi élelmiszerünkben benne vannak, melyek rombolják sejtjeinket, gyengítik immunrendszerünket, mely egyre nehezebben tud megbirkózni a különféle betegségekkel, és amelyek szintén előrébb visznek minket az elsavasodás útján.

Szóljon hozzá