Egyre több súlyos megbetegedés egyre fiatalabb korban


A magyar lakosság egészségi állapota az elmúlt három évtizedben drámai mértékben romlott.
Minden ötödik ember allergiás, hihetetlen mértéket ölt az elhízás, nemcsak a daganatos, de a szív- és érrendszeri betegségek okozta halálozásban is a vezető helyet foglaljuk el.  Több mint 200 ezer daganatos beteg él Magyarországon, körülbelül 60 ezer új beteget regisztrálnak évente és több, mint 50 %-uk meghal. Félelmetes módon szedi áldozatát a vastag- és végbélrák, amelynek egyik oka a táplálékok útján bejuttatott és felhalmozódott méreganyagok jelenléte.
240 millió cukorbeteg él a világon, a 4. leggyakoribb halálok, másodpercenként egy haláleset. Magyarországon ma mintegy 700 000 cukorbeteg él, s még ugyanennyi lehet azok száma, akiknél már kialakult a betegség, de még nem tudnak róla. Ennél is aggasztóbb, hogy 15-20 év múlva ezek a számok nagy valószínűséggel fognak megduplázódni. Pedig a II.típusú diabétesz életmódváltással, bázikus étrenddel  akár fel is számolható.
Magas vérnyomásban a világon 8 millió ember halt meg 2008-ban!! Magyarországon 18 000 halálesetet okozott ez a kór, amelyből a férfiak egynegyede 60 év alatti volt. A magas vérnyomás nem betegség, hanem a szervezet vészjelzése, amit nem elnyomni kell gyógyszerekkel, hanem a megfelelő étrend és lúgosítás által megszüntetni a kiváltó okokat.
Agyi infarktusos esetek száma 36 000, a szívinfarktusos eseteké pedig 13 000,
amelynek fele egy éven belül halállal végződik. Az EU átlagához képest Magyarországon a koszorúér-betegség által okozott halálozás 2,5-szeres!!Hazánkban minden nyolcadik percben meghal valaki szív- és érrendszeri betegségben.
Ma hazánkban 1,7 millió elhízott és 2,5 millió túlsúlyos ember él. A fiatalok egyötödét érinti.
A csontritkulással a világon 200 millió ember érintett, Magyarországon 600 000 nő és 400 000 férfi szenved csontritkulásban. Ennek következtében  az elmúlt tíz évben a csonttörések száma megduplázódott.
És végül egy elképesztő adat: minden 3. percben meghal egy férfi prosztatarákban és minden 18. percben egy nő méhnyakrákban.
Magyarország az uniós országok között a halálozási statisztikát  tekintve a 3. helyen áll!!

Szóljon hozzá