Lithothamnium- Az építőmester


A Spirulinán és a Chlorellán kívül említésre méltó a Lithothamnium Calcareum (kőalga), Nyugat-Európa magas ásványtartalmú, kristálytiszta vizeiben honos algafaj. E mikroalga jelentősége igen magas kalcium tartalmában rejlik. Több mint egyharmada szerves kötésű, az emberi szervezetben 90%-os arányban felszívódó kalcium. Korunk egyik népbetegsége – mely leginkább a menopauza utáni nőket érinti – a csontritkulás. A felnott emberek csontjainak kalciumtartalma 20%-ban cserélődik évente: a régi elpusztult sejtek helyébe újak képződnek. Persze csak akkor, ha a szükséges kalcium valamint a beépüléshez feltétlenül szükséges egyéb anyagok – pl. magnézium, foszfor, D-vitamin – is kellő mennyiségben jelen vannak. Bizonyos népszerű kalciumforrások (pl. tej) pont ezért alkalmatlanok a csontritkulás megelőzésére. Jelentős kalciumtartalmuk ellenére a szervezet egyéb anyagok hiányában képtelen beépíteni őket a csontokba. A Lithothamnium mikroalgát érdemes spirulinával és chlorellával kombinálni, mert utóbbi kettőnek igen jelentős mind a magnézium-, mind pedig a foszfortartalma.

Az élő kőalga vörös színű, amelynek színe szárítás után fehérré változik. Testünk számára a legfontosabb ásvány, ugyanis az összetételének több mint 34 %-át természetes, tiszta kalcium képezi. A kalcium a legfontosabb fogaink, csontozatunk, körmeink és hajunk újraképződéséhez. A kőalga a legmagasabb arányban képes beépülni, sőt még hatékonyabb, ha Spirulinával együtt alkalmazzuk. Nagyon gazdag még magnéziumban, vasban és sok más nyomelemben is.

Amennyiben mikroalga termékeket szeretne vásárolni, akkor csatlakozzon a WebStarhoz! A Webstar használata teljesen ingyenes és nem kötelez vásárlásra. Próbálja ki! A termékekről bővebben olvashat a MIKROALGA TERMÉKEK MENÜ-ben!

Regisztráció a Webstarba!

A linkre kattintva vagy a REGISZTRÁCIÓ MENÜ segítségével a Webstar oldalára kerül ahol ki kell töltenie a regisztrációt. Ezután a megadott e-mail címére kap egy levelet. Ez tartalmazza azt a 6 jegyű kódot, amit jelszóként, az első belépésnél kell használnia. Ezt a jelszót belépés után megváltoztathatja. Ezután Laura elkalauzolja Önt a Webstarban. A térképet használva könnyedén eljuthat a Webshop-ba. (Product World)

Szóljon hozzá