Melyek a sikeres MLM üzlet feltételei?


Mit vizsgáljunk, ha MLM üzletet keresünk?

Termék

Legyen kiváló minőségű, egyedi, un. „gyorsan fogyó” fogyasztási cikk vagy szolgáltatás amelyet a vevők folyamatosan, hónapról hónapra igényelnek.

Cég

Lehetőleg olyan MLM céget válasszunk, amelyik azon kívül, hogy fenti termékekkel saját jogon rendelkezik, a növekedési szakaszban van, adósságmentes, megbízható. Forgalma, felépítése, üzletpolitikája (múltja, jelene, jövője) nyilvános és hozzáférhető. Az óvatosság igen indokolt, az újonnan induló MLM cégek többsége 1-2 éven belül csődbe megy vagy megszűnik, eltűnik.

Marketing terv

Az embereknek elegük van abból, hogy ügynökök, hittérítők, piackutatók és sokan mások zaklatják őket ajánlataikkal. A marketing koncepciónak ezt figyelembe kell vennie. Ha a termék egyedi, a marketing terv inkább a termékre épüljön, ne csak magára az MLM üzleti lehetőségre. Ez nemcsak azért fontos, mert stabil forgalmú fogyasztói hálózat csakis megfelelő termékekre épülhet, hanem mert a termékeket szerető és használó hálózati tag szinte automatikusan építi az üzletet, még akkor is, ha nem ez a szándéka.
És még valami, ami rendkívül fontos. Az internet forradalom korában élünk. Egy korszerű marketing terv lehetővé teszi az interneten keresztül történő üzletépítést.

A jutalék fizetési rendszer

Áttekinthető, érthető és ösztönző legyen. Az ideális jutalékrendszer növekvő jövedelemmel honorálja azokat, akik aktívan dolgoznak és folyamatosan bővítik a hálózatot, de biztosítja a passzív jövedelmet a már meglévő hálózatod után akkor is, ha nyugalomba vonulsz, vagy mással kívánsz foglalkozni.

Szóljon hozzá