Természetes segítség


Élelmiszereink az utóbbi évtizedekben aggasztó mi­nőségváltozáson mentek keresztül. Ennek eredmé­nyeként – szakértők véle­ménye szerint – ma majd­nem lehetetlen számunkra az egészséges étkezés, azaz a naponta szükséges táp­anyagok, vitaminok, nyom­elemek étkezéssel történő pótlása.
Dr. Marái Géza, a Szent István Egyetem Környezet­gazdálkodási Intézetének tanára a környezetszennye­zések talajminőséget káro­sító hatását tartja felelős­nek a növényekben és az étkezési célra tenyésztett állatok húsában bekövet­kezett minőségromlásért.
Adataiból kiderül, hogy a búza nyomelemtartalmá­nak 50, a kukorica 81, az árpa 62, a répafélék 15 és a burgonya 14 százalékát vesztette el. A borsó vita­mintartalma 53, a tej 95, a káposzta 95 és a sárgarépa 40 százalékkal csökkent. Ráadásul arról sem feled­kezhetünk meg, hogy emellett a magyar lakosság zöldség-, gyümölcs- és tej­fogyasztása is drasztikusan csökkent az elmúlt húsz évben.
Szervezetünk minden sejtjében folyamatos szük­ség van a vitaminok, nyom­elemek és antioxidánsok
specifikus koncentrációjá­ra. Bármelyiknek a hiánya gyengeséget, fáradtságot, sőt betegséget idézhet elő. Ebben tud segíteni az antioxidáns bioflavonoid-, vita­min- és nyomelemtartalmú étrend-kiegészítők napi fo­gyasztása. Erősítik a szervezet ellenálló- és teljesítőké­pességét.
A jó antioxidáns készít­mény csak természetes anyagokat tartalmaz, a szí­nes gyümölcsökben (grá­nátalma, tőzegáfonya, citrus, szőlő stb.) található a legtöbb antioxidáns össze­tevő. Az antioxidánsok köl­csönösen kiegészítik egy­más hatását, ezért a többfé­le növényi kivonatot tartal­mazó antioxidáns étrend­kiegészítők a leghatásosabbak.
A nyári gyümölcsszezon idején is ajánlott minden korosztálynak a zöldségek és gyümölcsök tápanyaghi­ányát étrend-kiegészítővel pótolni.

(Metropol)

Szóljon hozzá