Tévhitek az MLM-ről


Sokan azt gondolják, hogy az MLM üzlet csalás, illegális piramisjáték. Az igazi MLM azonban teljesen legális termékértékesítési módszer. A hamis MLM, a piramisjáték könnyen felismerhető a termék hiányáról vagy -ha van termék- arról, hogy a tagok nem az áruforgalom után, hanem a belépő új tagok után (is) kapják a jutalékot. Az ilyen piramisjátékok közös jellemzője a többnyire magas tagsági díj, amely – az összeomlásig – fedezi a szponzorok jutalékát.
Egy másik elterjedt tévedés, hogy az MLM üzletben könnyen, gyorsan meg lehet gazdagodni. Az MLM ebből a szempontból ugyanolyan vállalkozás, mint a többi. Néhánynak sikerül sok pénzt keresni vele (kemény munka, hozzáértés, hit, szerencse – ez mind kell hozzá), sokaknak pedig nem. A különbség abban van, hogy viszonylag kis kezdőtőkével, kis kockázattal bárki belevághat és sikeres lehet.
Ellenkező előjelű, de szerintem ugyancsak téves vélemény, hogy az MLM-el nem lehet sokat keresni, ill. csak azok kereshetnek jól, akik korán belépnek. A korábban belépőnek elvben tényleg nagyobb az esélye, de bárki bármikor lehet egy MLM-ben sikeres. A hagyományos vállalkozásokra is érvényes, hogy akik először ismernek fel egy ígéretes lehetőséget, azok jobb helyzetben vannak, mint az utánuk jövők.

Szóljon hozzá