Töltsük fel szervezetünket!


A diétát követő időszakban újra szerepeltetnie kell bizonyos tápanyagokat (pld. keményítőt) tartalmazó élelmiszereket, de ezt korlátok közt kell megtennie. Két darab nagyobb burgonyánál és egy kis adag bármilyen formájú tésztafélénél ne fogyasszon többet naponta, de visszatérhet a főzelékekhez és a gabonafélékhez.
Továbbra se feledkezzék meg a proteinekről! Rendszeresen legyen az étrendjében hal, fehér hús (szárnyas) és olykor vörös hús is.
Újra fedezze fel a sajtokat, a kalcium fontos forrásait! Gyakran fogyassza fő fogásként, zöldségekkel kiegészítve.
Korlátozza a gyors lebontású cukrok és zsiradékok fogyasztását, valamint lehetőleg kerülje az iparban előállított, készen kapható élelmiszereket – bármilyen gyorsan elkészíthetők is.
Főzzön “light” módra! Ez azt jelenti, hogy a lehető legkevesebb zsiradékkal készítse el az ételeket. Hogy az ételek megőrizzék vitamintartalmukat, sütés-főzés helyett részesítse előnyben a gőzölést, a zacskóban, sóban sütést és a grillezést. Fogyasszon ezután is minél több zöldséget, gyümölcsöt, legalább 300 grammot naponta! Nyersen rágcsáljon sárgarépát, karalábét, mikor mi kapható a zöldségesnél.

A betegségek ellen

A különböző kultúrákban élő emberek évezredek óta tudatában vannak az étke­zés és az egészség között fennálló kapcsolatnak. A hagyományos kínai orvos­lás művelői a betegeknek különféle ételeket rendeltek a szervezet energiáinak mozgósítására. Az ókori India, Egyiptom, Görögország és Róma lakói is ismer­ték bizonyos ételek gyógyító hatását. Ezt a felismerést Hippokratész, az orvos­tudomány atyja 2500 évvel ezelőtt így öntötte szavakba: „Legyen az orvosság az ételed és az étel az orvosságod.” A gondolat, hogy bizonyos élelmiszerek gyógyító hatásúak, mára ismét visszatért a köztudatba, és a modern táplálkozástudomány igazolta az ókori népek által egyes ételeknek tulajdonított jótékony hatást.
Egy évszaddal ezelőtt fedezték fel az egészséghez nélkülözhe­tetlen vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek hiánya gyakran betegségek forrása volt. Felismerték, hogy amennyiben a szerve­zet nem jut elegendő tápanyaghoz, zavar támad a működésében. Rájöttek arra, hogy a kalciumhiány csontritkulást okoz, a vashiány vérszegénységet, míg a folsav hiánya fejlődési rendellenessége­ket. Nemcsak azt ismerték fel, hogy a tápanyagok és a betegsé­gek megelőzése között összefüggés van, hanem azt is, hogy a szervezet sejtjei­nek energiával való ellátásához, a normális növekedéshez és a hosszú élethez sokféle tápanyag szükséges. ­Egy új, izgalmas kor kezdetén vagyunk, amikor a táplálkozástudomány kutatói már nem a mindenki által ismert vitaminokkal és ásványi anyagokkal foglalkoz­nak, hanem újabb és újabb tápanyagokat fedeznek fel, amelyek aktív szerepet játszanak a betegségek megelőzésében és féken tartásában. Csupán egyetlen növény több száz fitovegyületet tartalmazhat, olyan tápanyagokat, amelyek se­gítenek a betegségek elleni harcban. Ezek az anyagok adják a zöldségek, gyü­mölcsök és különféle magvak ragyogó színét és pompás aromáját. Hétköznapi élelmiszerek, mint a zöldborsó, a burgonya vagy az alma olyan tápanyagokat tartalmaznak, amelyek egyszerre védenek a rák, a szív- és érrendszeri beteg­ségek, a depresszió, az elhízás, az allergia és számos más betegség ellen.A fitovegyületek magukat a növényeket is védik a rovarkártevőkkel, a bakté­riumokkal, az ibolyántúli sugárzással és más környezeti ártalmakkal szemben. Szerencsére a fitovegyületek jótékony hatása nem korlátozódik a növényekre.Sokféle módon védik az emberi testet is a betegségektől. Kimu­tatták, hogy számos fitovegyület segít a szervezetnek megsza­badulni a káros, többek közt a rákkeltő anyagoktól, és megvédi a sejtekben lévő örökítőanyagot, a DNS-t a betegségekhez ve­zető károsodásoktól. Ezenkívül a fitovegyületek serkentik a szer­vezet immunsejtjeinek működését, egyensúlyban tartják a hor­monháztartást, megakadályozva ezzel a hormonszintváltozással járó panaszokat (pl. a változás korában), illetve védenek a külön­böző ráktípusokkal, így az emlő- és prosztatarákkal szemben. Az antioxidáns hatású fitovegyületek egész hada semlegesíti a degeneratív (elfajulásos) betegségeket okozó káros szabad gyököket (instabil oxigénmolekulákat).
Úgy juthatunk hozzá minél több fitovegyülethez, ha sokféle élelmi­szert fogyasztunk. Ahogy egy-egy zöldség vagy gyümölcs fitovegyületei egy­mással kölcsönhatásba lépve legyőzik a betegségeket, és hozzájárulnak a jó közérzethez, úgy a különböző forrásból származó vegyületek is összefoghat­nak egészségünk védelmében. Arra is van adat, hogy az élelmiszerekben talál­ható élelmi rostok, vitaminok és ásványi anyagok is serkentik, illetve szabá­lyozzák a fitovegyületek hatását.

A Wellstar mikroalga-alapú termékei segítséget nyújtanak szervezetünk megfelelő szintű méregtelenítésében, lúgosításában és tápanyaggal töltik fel a megfáradt sejteket.
Mindehhez elegendő naponta  csupán néhány gramm természetes táplálék , ugyanis a Spirulina alga úgy ismert, mint a Földön létező legbázikusabb és vitálanyagokban leggazdagabb élelmiszer. A Spirulina alga egy funkcionális élelmiszer, amely rengeteg olyan  hatóanyagot tartalmaz, ami nélkülözhetetlen egészségünköz. A Chlorella alga pedig azon túl, hogy utánozhatatlan a méregtelenítési képessége az összetevői pótolhatatlanul értékes tápanyaggá teszik.

Amennyiben szeretné megvásárolni a Wellstar valemely mikroalga termékét, akkor csatlakozzon a WebStarhoz! A Webstar használata teljesen ingyenes és nem kötelez vásárlásra. Próbálja ki! A termékekről bővebben olvashat a MIKROALGA TERMÉKEK MENÜ-ben!

Regisztráció a Webstarba!

A linkre kattintva vagy a REGISZTRÁCIÓ MENÜ segítségével a Webstar oldalára kerül ahol ki kell töltenie a regisztrációt. Ezután a megadott e-mail címére kap egy levelet. Ez tartalmazza azt a 6 jegyű kódot, amit jelszóként, az első belépésnél kell használnia. Ezt a jelszót belépés után megváltoztathatja. Ezután Laura elkalauzolja Önt a Webstarban. A térképet használva könnyedén eljuthat a Webshop-ba. (Product World)

Szóljon hozzá